Rokmind

Rokmind

Blogi: Pilke silmäkulmassa lisää hyvinvointia

Mikko Korpeinen
16.07.2018

 

 

Liikunnasta ja ravinnosta on nykyään paljon eri tekstejä netissä, lehdissä sekä tv-ohjelmissa ja aiheesta on myös julkaistu paljon erilaisia kirjoja. Tietoa on siis saatavilla runsaasti, joten ohjeita pitäisi olla helppo haalia itselleen ja löytää sieltä ne itselle sopivimmat. Moni varmaan löytääkin mutta osa taas ei. Vaikeus ehkä onkin siinä, että kun tietoa, dieetti-ohjeita ja jos jonkinlaisia ohjelmia on niin paljon saatavilla, tulee valinnanvaikeus emmekä osaa päättää mitä tai kenen ohjetta ja vinkkiä lähtisimme kokeilemaan – jokainen kehuu ja perustelee omat näkemyksensä hyvin. Hyviä ja toimiva ohjeita onkin saatavilla paljon.

 

Aika usein kun juttelen ihmisten kanssa, kääntyy keskustelu jotenkin ruokaan tai liikuntaan eli niistä minulta kysytään paljon. Suurin osa heistä, joiden kanssa asioista olen jutellut tietää kuinka pitäisi liikkua ja kuinka pitäisi syödä, mutta ei jostain syystä saa kuitenkaan itsestä niitä voimia irti, että lähtisi tekemään asioille jotain. Mikä tähän on syynä? Syitä on miljoonia ja jokaisella ne on hiukan erilaiset. Yleisimmät syyt mihin olen törmännyt on motivaation puute, kiireinen arki, elämäntilanne ja se, että henkinen tila ei ole sillä hetkellä sopiva. Tai sitten se, ettei kerta kaikkiaan tiedä mistä aloittaisi.

 

Edellä mainittuja asioita voi kaikkia lähestyä samalla tavalla, oikeanlaisella toimintasuunnitelmalla. Mielestäni tärkeimpiä asioita on ensiksi se, että omat tavoitteet ovat suunnassa omien arvojen kanssa. Tällöin voidaan ruveta tarkastelemaan onko se mitä haluamme ylipäätänsä mahdollista, vai sotiiko se omaa arvomaailmaa vastaan. Kaikille voi joskus tulla niitä tilanteita, että kuin salama kirkkaalta taivaalta halutaan laihduttaa, pystyä juoksemaan maratoni tai alkaa harrastaa jotain tiettyä lajia. Se on hyvä, että tällaisia tulee, koska ne innostavat ihmistä paljon ja innokas ihminen saa aikaan vaikka ja mitä. Innokkuudella on tosin toinenkin puoli ja se on se, että kovassa alkuinnostuksessa ei ehditä paljon miettiä ja laatia suunnitelmaa siitä, miten matkaa kannattaisi tehdä kohti uutta! En tarkoita että innokkuus on huono asia, vaan sitä, että silloin voidaan mennä niin sata lasissa laput silmillä, että osa totuudesta saattaa hiukan unohtua.

 

Jos haluat ruveta liikkumaan enemmän, syömään terveellisemmin tai pudottaa painoa, niin tässä olisi muutama vinkki siitä, miten asioista voisi ajatella ja miten toimia.

  1. Nauti innokkuudestasi ja kehu itseäsi siitä, että oivalsit jotain mikä sai sinut innostuneeksi. Innostuneena tekemisen motivaatio on korkealla ja oivalluksen kautta innostus ja motivaatio syntyvät vähän niin kuin itsestään.
  2. Istu rauhassa alas ja rupea miettimään, MIKSI haluat toteuttaa kyseisen asian. Esim. painon pudottaminen. Tähän kysymykseen kannattaa ehdottomasti vastata, jotta tietää ja ymmärtää, mikä on kaiken takana.
  3. Tee suunnitelma siitä, miten ja milloin aloitat ja milloin sinun pitää olla maalissa. Tee vaikka aikajana ja kuvaile se mahdollisimman tarkasti itsellesi ja laita jääkaapin oveen tai ota kuva ja aseta se kännykän taustakuvaksi.
  4. Mieti aiempia tavoitteitasi ja muutosyrityksiäsi. Mieti mikä niissä on yleensä ollut syynä, jos ne eivät ole menneet maaliin. Tämän jälkeen mieti toistuuko jokin tietty asia ja mieti uuden suunnitelman kautta, kuinka voisit nyt varmistaa, että niin ei kävisi tällä kertaa. Eli taklataan mahdolliset haasteet.
  5. Pyydä rohkeasti apua ammattilaiselta liikuntaan, ruokavalioon, suunnitelman tekemiseen jne. Ole rohkea, kenenkään ei tarvitse selviytyä yksin ja monesti on helpompi päästä tavoitteeseen valmennuksessa, jossa sinulle tehdään suunnitelmat ja ohjeet juuri sinua varten – myötäillen elämäntilannettasi.
  6. Nauti matkasta ja palkitse itseäsi välillä, kun suunta on pysynyt vaikka kuukauden oikeana.

 

Eli yksinkertaisesti: kun meillä on suunnitelma, jossa on intoa, järkeä, hiukan haastetta, se on realistinen ja meillä on pilke silmäkulmassa, onnistumme todennäköisemmin ja motivaatio pysyy korkealla.

 

Tsemppiä uusiin haasteisiin ja mahtavaa kesää!

 

Rokmind

Rokmind

Arkisto

Artikkelit

Vesa Järvisen Menestyksen Portaat kohti 2024
10.06.2020 - Vesa Järvinen - Menestyksen Portaat kohti 2024
Yllätyskyykystä ylös yhdessä!
04.05.2020 - Yllätyskyykystä ylös yhdessä!
Tero Hassinen liittyy Rokmindin valmennustalliin
07.01.2020 - Tero Hassinen liittyy Rokmind valmennustalliin
Menestyksen portaat -kirja – tilaa omasi
13.10.2019 - Menestyksen Portaat
Rokmind kasvaa tehoduolla!
03.09.2019 - Liike-elämän moniosaajat liikkuvat ketterästi.
Ymmärrä erilaisuutta ja menesty: Case Snellman Group
12.04.2019 - Case Snellman Group: Snellman Groupissa pidetään tärkeänä ymmärrystä eri persoonien toimintatyylieroista.
Oletko sinä Rokminder?
28.03.2019 - Rokmind etsii joukkueeseensa sopimusvalmentajia, joilta löytyy ROK-asennetta ja kovan luokan osaamista.
Case Juvenes
22.03.2019 - Yhteinen innostava päämäärä, selkeät stepit kohti päämäärää ja erinomaiset yhteistyötaidot auttavat Juvenesta menestymään.
7 askelta tiimiytymiseen
01.02.2019 - Matkalla minusta meiksi, kun ROK-kulttuuri muotoutuu. Takana on ensimmäinen vuosi yrittäjänä puolitoista vuotta sitten perustetussa kasvuyhtiössä Rokmindissa, jossa monimuotoinen tiimi haluaa rakentaa kestävää kasvua ja menestystä sekä muille että itselleen. 7 askelta tiimiytymiseen kiteyttää havaintoja tiimiytymisestä matkan varrelta.
Päivi Hautamäki’s passion is to help you reach your goals
12.12.2018 - The path towards the goals starts by clarifying them clearly.
Saammeko esitellä, uusi rokminderimme Anne Westersund
29.11.2018 - Anne tuo Rokminderina vankkaa ja syvää osaamista johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyyn, organisaation kasvun ja menestyksen mahdollistamiseen.
Tutustu uuteen rokminderiimme Sanna Hildéniin
29.11.2018 - Sanna Hildén vahvistaa Rokmindiin rivistöjä vankalla strategisen johtamisen ammattitaidollaan. Hänessä yhdistyvät akateeminen tutkimustausta ja vaikuttava liike-elämän kokemus.
Success Index™ hjälper ledningsgrupper att nå sin fulla potential
20.11.2018 - Leadership Team Success Index™ ger information om ledningsgruppens förmåga till strategiskt tänkande och reflektion samt innovativt samarbete.
Menestysindeksi™ hioo johtoryhmätyöskentelyn huippuunsa
20.11.2018 - Johtoryhmän menestysindeksi™ tuottaa kullanarvoista dataa mm. johtoryhmän strategisesta ajattelusta sekä kyvystä reflektoida, innovoida ja tehdä yhteistyötä.
Success Index™ sharpens the way Leadership teams utilize their potential
20.11.2018 - The Leadership Team Success Index™ generates significant data of the strategic thinking of the leadership team and the ability to reflect, innovate and cooperate.
Does Executive Team Development pay off?
17.09.2018 - Executive Team is a valuable support function for the CEO. Its working practices and work results have a direct impact on the success of the company. The longer the team has been run in a routine reporting mode the quicker it should be refreshed and activated to develop a better team culture and better results.
Blogi: Pilke silmäkulmassa lisää hyvinvointia
16.07.2018 - ”Oivalluksen kautta syntyy innostus ja motivaatio. Ne yhdessä realistisen ja arvoihin pohjautuvan toimintasuunnitelman kanssa tukevat tavoitteiden saavuttamista.”
Blogi: Sankarijohtajan myytti on kuollut
19.06.2018 - Johtajuus on kriisissä. McKinseyn (2016) tekemän tutkimuksen mukaan 77% johtajista oli sitä mieltä, että he pärjäävät tehtävässään hyvin, mutta 82% työntekijöistä on eri mieltä.
Artikkeli: Johtoryhmästä Joukkueeksi
12.06.2018 - Kaikki eivät miellä retriittiä johtamisen kehittämisen muodoksi. Retriitin luullaan usein sisältävän uskonnollisiakin piirteitä, vähintään syvää hiljentymistä. Johtoryhmäretriiteissä tärkeää on kuitenkin ryhmän keskittynyt läsnäolo ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.
Blogi: Älä sano sitä sanaa
08.06.2018 - Lean on mielestäni ennen kaikkea tapa ajatella, johtaa, tuntea ja toimia.
Blog: How to Develop the Board Work and know what is Right for the Company
05.06.2018 - I’ve sat in many Board rooms where the main owners (capital investors from around the world) have been presented by their appointed Board Directors.
TIEDOTE: Rokmindin tiimi kasvaa seitsemällä valmentajalla
28.05.2018 - Olemme tehneet sopimuksen 7 uuden valmentajan kanssa. Rivit täydentyvät johtajuuden ja yrittäjyyden huippuammattilaisilla.
Blog: How to enhance communication and soften silos?
28.05.2018 - An invitation to a web meeting made me think of the now so common webinars and web meetings that connect people not only from different teams and companies of the organization but also from different countries and continents.
Blog: How to help teams thrive?
28.05.2018 - I am a true believer of heterogeneous teams who leverage their different strengths when creating something extraordinary together. At the same time not all teams thrive.
Månna Godenhjelm on uusi rokminderimme!
24.01.2018 - Rivistömme on täydentynyt pitkän linjan valmennuksen huippuammattilaisella, Månna Godenhjelmillä.
Rekry: Etsimme Suomen parhaita valmentajia
29.11.2017 - Rokmind etsii riveihinsä sopimusvalmentajia, joilta löytyy rok-asennetta ja tekemisen meininkiä.
Mellun Menestyksen portaat -kirja saatavilla julkkaritarjoushintaan!
04.10.2017 - Rokminderimme Mellu Niemen Menestyksen portaat -kirja innostaa tutkimaan itseään ja tunteitaan sekä opastaa, miten tavoitteet saavutetaan. Tilaa kirja nyt!
Tapion blogi: Nyt on uuden aika
31.07.2017 - Rokmindin Sales Manager ja entinen jääkiekkoilija Tapio Sammalkangas tietää, mitä voittajajoukkueen syntyminen vaatii.
Mellun blogi: Miksi suunnistajien kannattaisi puhua vähän vähemmän virheistä?
16.06.2017 - Rokminderimme Mellu kertoo blogissaan, kuinka pienellä ajatuksenmuutoksella voitettiin Jukolan viesti.
Harrin blogi: Resilienssin avulla yli haastavista tilanteista
16.06.2017 - Rokminderimme Harri Gustafsberg avaa blogissaan resilienssin käsitettä ja merkitystä haastavissa tilanteissa.
Rokmindin virallinen tiedote
13.06.2017 - Uraauurtava valmennusyritys sparraa menestymään paineisissakin tilanteissa – Rokmindin takana kolme johtamisen ja ihmismielen huippuasiantuntijaa.
Kirjajulkaisu: Åhman & Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin
09.06.2017 - Rokmindin valmentajat ja ihmismielen asiantuntijat Helena Åhman ja Harri Gustafsberg pureutuvat tilannetajuun 28.9.2017 ilmestyvässä kirjassaan Tilannetaju – päätä paremmin.
Kirjajulkaisu: Melina ”Mellu” Niemi: Menestyksen portaat
09.06.2017 - Rokmindin perustaja Mellu Niemi valottaa kirjassaan Menestyksen portaat™ -johtamista, joukkuevalmentamista, erilaisten persoonien sietämistä sekä muita kullanarvoisia valmennusmetodejaan.
Mellun blogi: Edes superjohtaja ei pärjää ilman unta
23.05.2017 - Nukkumattomuus, lomien ja ruokailun laiminlyönti, kuulostaako tutulta? Jo jonkin aikaa pinnalla ollut superjohtajavillitys tekee hallaa niin johtajalle itselleen kuin hänen työntekijöilleenkin.
Voittaminen on asenne- ja valintakysymys. Miten Nuorten Leijonien Menestyksen portaat™ syntyivät?
05.07.2016 - Mellun blogi: Rokminderimme Mellina kertoo blogissaan, kuinka Nuorten Leijonien Menestyksen portaat rakennettiin.