Rokmind

Rokmind

Blogi: Ei se ole niin tärkeää

Anna Perho
28.05.2018

Kiire on pohjimmiltaan laiskuutta. Heikko ajankäyttäjä ei vaivaudu korjaamaan tapojaan, vaan ulkoistaa vastuun kiireeksi kutsutulle luonnonvoimalle.

Törmään siihen jatkuvasti. Maailmanselitykseen, jolla voi kuitata minkä tahansa laiminlyönnin: kato kun mulla ei ole oikein aikaa. Ei niin, eikä tule koskaan olemaan. Meillä ei koskaan tule olemaan elämässämme tilannetta, jossa kaikelle olisi rajattomasti aikaa.

Onneksi, koska silloin emme saisi mitään aikaiseksi. Lukuisissa käyttäytymistä testaavissa kokeissa on havaittu, että deadlinen asettaminen auttaa ihmistä pääsemään tavoitteisiinsa, kun taas epämääräinen sitten joskus-ajattelu on yhtä kuin ei koskaan.

Niin kutsuttu Parkinsonin laki sanoo, että ihminen kuluttaa aikaa tehtäviinsä juuri niin paljon kuin sitä on annettu. Saman asian saa tehtyä tehokkaammin, kun käytössä olevaa aikaa annostellaan harkiten. Jos sinulla ei ole aikaa johonkin, se ei yksinkertaisesti ole sinulle riittävän tärkeää. Tärkeät asiat, eli hienommin ilmaistuna arvot ovat vain ja ainoastaan tekoja. Voimme ajatella arvoistamme miten yleviä ajatuksia tahansa, mutta jos ne eivät heijastu toimintaamme, niillä ei juuri ole käytännön merkitystä.

Pidemmän päälle tämä on vakava riski hyvinvoinnille. Jos ihminen lukitsee todelliset haaveensa ja tavoitteensa odotushuoneeseen kiireen tieltä, mieli alkaa ennemmin tai myöhemmin oirehtia. Emme siedä arvojen ja tekojen ristiriitaa määräämme enempää.

Kokeilepa tätä seuraavan kerran kun alat selittää, että et voi sitä tai tätä, koska ei ole aikaa: muuta lause muotoon ”en tee tätä nyt, koska se ei ole niin tärkeää.”

En huolehdi itsestäni syömällä lounasta tai lähtemällä salille, koska terveyden vaaliminen ei ole minulle mikään iso juttu.

En lähde lasten kanssa uimahalliin, koska ei se nyt niin tärkeää ole. Ehtiihän sitä.

Lykkään tärkeintä työprojektiani, koska mitä sitten? Ei se ole oleellista. Minä vastailen nyt meileihin.

Kuulostaa kolkolta. Mutta tätä todellisuudessa tarkoitat, kun sanot, että ei ole aikaa.

Tiedän monen ajattelevan, että kyllähän MINÄ mutta kun muu maailma ja muut ihmiset, tuo helvetti. Kyllä minulle olisi tärkeää, mutta kun muut vaativat. Mutta millaista hintaa maksat siitä, että muiden tärkeä menee useimmiten omasi edelle? Mitä olet menettänyt tai menettämässä sen vuoksi, että et järjestä aikaa asioille, jotka koet merkityksellisiksi?

Kuinka kauan aiot vielä jatkaa?

Toisin kuin usein kuvittelemme, aikaa ei tulevaisuudessakaan taianomaisesti vain ilmesty jostain. Jos haluat lisää aikaa, sinun on otettava vastuu sen hankkimisesta. Kiire on ytimeltään laiskuutta tehdä toisenlaisia, usein vaikeampia valintoja.

Kiire on epämukavaa, mutta vielä ikävämpää on opetella sanomaan ei työkavereille, holtittomalle meilirallille, lykkäämiselle ja suunnittelemattomuudelle. Omien tapojen muuttaminen tuntuu etukäteen, ilman kokemusta paremmasta, ylivoimaisen vaikealta. Siksi kiire on monelle kiusallinen, mutta myös turvallinen valinta: tämän tunnen, tämän osaan.

The Essentialism-kirjan ankara kiteytys on, että hyvä ajankäyttäjä kieltäytyy lähes kaikesta. Tuunaisin lausetta näin: hyvä ajankäyttäjä kieltäytyy turhasta, ja suostuu arvokkaaseen.

Hänellä on yhtä vähän aikaa kuin muillakin, mutta aina riittävästi tärkeille asioille.

Tämä kirjoitus on aiemmin julkaistu osoitteessa: bonfire.fi

Rokmind

Rokmind

Arkisto

Artikkelit

Does Executive Team Development pay off?
17.09.2018 - Executive Team is a valuable support function for the CEO. Its working practices and work results have a direct impact on the success of the company. The longer the team has been run in a routine reporting mode the quicker it should be refreshed and activated to develop a better team culture and better results.
Blogi: Pilke silmäkulmassa lisää hyvinvointia
16.07.2018 - ”Oivalluksen kautta syntyy innostus ja motivaatio. Ne yhdessä realistisen ja arvoihin pohjautuvan toimintasuunnitelman kanssa tukevat tavoitteiden saavuttamista.”
Blogi: Sankarijohtajan myytti on kuollut
19.06.2018 - Johtajuus on kriisissä. McKinseyn (2016) tekemän tutkimuksen mukaan 77% johtajista oli sitä mieltä, että he pärjäävät tehtävässään hyvin, mutta 82% työntekijöistä on eri mieltä.
Artikkeli: Johtoryhmästä Joukkueeksi
12.06.2018 - Kaikki eivät miellä retriittiä johtamisen kehittämisen muodoksi. Retriitin luullaan usein sisältävän uskonnollisiakin piirteitä, vähintään syvää hiljentymistä. Johtoryhmäretriiteissä tärkeää on kuitenkin ryhmän keskittynyt läsnäolo ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.
Blogi: Älä sano sitä sanaa
08.06.2018 - Lean on mielestäni ennen kaikkea tapa ajatella, johtaa, tuntea ja toimia.
Blog: How to Develop the Board Work and know what is Right for the Company
05.06.2018 - I’ve sat in many Board rooms where the main owners (capital investors from around the world) have been presented by their appointed Board Directors.
Blogi: Ei se ole niin tärkeää
28.05.2018 - Kiire on pohjimmiltaan laiskuutta. Heikko ajankäyttäjä ei vaivaudu korjaamaan tapojaan, vaan ulkoistaa vastuun kiireeksi kutsutulle luonnonvoimalle.
TIEDOTE: Rokmindin tiimi kasvaa seitsemällä valmentajalla
28.05.2018 - Olemme tehneet sopimuksen 7 uuden valmentajan kanssa. Rivit täydentyvät johtajuuden ja yrittäjyyden huippuammattilaisilla.
Blog: How to enhance communication and soften silos?
28.05.2018 - An invitation to a web meeting made me think of the now so common webinars and web meetings that connect people not only from different teams and companies of the organization but also from different countries and continents.
Blog: How to help teams thrive?
28.05.2018 - I am a true believer of heterogeneous teams who leverage their different strengths when creating something extraordinary together. At the same time not all teams thrive.
Månna Godenhjelm on uusi rokminderimme!
24.01.2018 - Rivistömme on täydentynyt pitkän linjan valmennuksen huippuammattilaisella, Månna Godenhjelmillä.
Rekry: Etsimme Suomen parhaita valmentajia
29.11.2017 - Rokmind etsii riveihinsä sopimusvalmentajia, joilta löytyy rok-asennetta ja tekemisen meininkiä.
Mellun Menestyksen portaat -kirja saatavilla julkkaritarjoushintaan!
04.10.2017 - Rokminderimme Mellu Niemen Menestyksen portaat -kirja innostaa tutkimaan itseään ja tunteitaan sekä opastaa, miten tavoitteet saavutetaan. Tilaa kirja nyt!
Tapion blogi: Nyt on uuden aika
31.07.2017 - Rokmindin Sales Manager ja entinen jääkiekkoilija Tapio Sammalkangas tietää, mitä voittajajoukkueen syntyminen vaatii.
Mellun blogi: Miksi suunnistajien kannattaisi puhua vähän vähemmän virheistä?
16.06.2017 - Rokminderimme Mellu kertoo blogissaan, kuinka pienellä ajatuksenmuutoksella voitettiin Jukolan viesti.
Harrin blogi: Resilienssin avulla yli haastavista tilanteista
16.06.2017 - Rokminderimme Harri Gustafsberg avaa blogissaan resilienssin käsitettä ja merkitystä haastavissa tilanteissa.
Rokmindin virallinen tiedote
13.06.2017 - Uraauurtava valmennusyritys sparraa menestymään paineisissakin tilanteissa – Rokmindin takana kolme johtamisen ja ihmismielen huippuasiantuntijaa.
Kirjajulkaisu: Åhman & Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin
09.06.2017 - Rokmindin valmentajat ja ihmismielen asiantuntijat Helena Åhman ja Harri Gustafsberg pureutuvat tilannetajuun 28.9.2017 ilmestyvässä kirjassaan Tilannetaju – päätä paremmin.
Kirjajulkaisu: Melina ”Mellu” Niemi: Menestyksen portaat
09.06.2017 - Rokmindin perustaja Mellu Niemi valottaa kirjassaan Menestyksen portaat johtamista, joukkuevalmentamista, erilaisten persoonien sietämistä sekä muita kullanarvoisia valmennusmetodejaan.
Mellun blogi: Edes superjohtaja ei pärjää ilman unta
23.05.2017 - Nukkumattomuus, lomien ja ruokailun laiminlyönti, kuulostaako tutulta? Jo jonkin aikaa pinnalla ollut superjohtajavillitys tekee hallaa niin johtajalle itselleen kuin hänen työntekijöilleenkin.
Voittaminen on asenne- ja valintakysymys. Miten nuorten leijonien menestyksen portaat syntyivät?
05.07.2016 - Mellun blogi: Rokminderimme Mellina kertoo blogissaan, kuinka Nuorten Leijonien Menestyksen portaat rakennettiin.