Rokmind

Rokmind

7 askelta tiimiytymiseen

Rokmind
01.02.2019

 

Vuosi sitten kun hyppäsin puoli vuotta matkanneen Rokmindin kelkkaan oli ajatukseni seuraava:

“Erilaisten ihmisten kanssa hyvällä meiningillä tehty duuni, josta syntyy jotain merkityksellistä laajemminkin, on ehdottomasti mun juttu!”
Kantavana sloganina ”Uskon tiimin voimaan!”

Nyt vuotta myöhemmin, olen edelleen samaa mieltä ja samalla koska erilaisten tiimien valmentaminen on tekemiseni ytimessä, halusin huomioida vuosipäivää ja reflektoida myös meidän kasvavaa tiimiä ajatuksella:

Mikä on tärkeää tiimiytymisessä?

Oheiset seitsemän askelta ovat oleellisesti vaikuttaneet meidän tiimiytymiseemme. On ollut mielenkiintoista nähdä, miten ne vähitellen muotoilevat rakentuvaa ROK-kulttuuriamme.

 

7 askelta tiimiytymiseen

 

  1. Luottamus. Siitä lähtee ihan kaikki.
    Luottamus edellyttää avoimuutta, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä. Myös rohkeutta ja suoraselkäisyyttä keskustella läpi vaikeatkin asiat. Luottamuksen rakentumiselle tärkeää on uskottavuus, se että sanojen takaa löytyy syvyyttä ja että sanoista seuraa tekoja, joilla on merkitystä. Oleellista on, että ei tavoitella omaa etua vaan halutaan aidosti luoda lisäarvoa kaikille osapuolille.
  2. Arvostus liittyy kiinteästi luottamukseen. Kiinnostuksen osoittaminen ja ymmärtämisen halu ovat helppoja keinoja osoittaa arvostusta ja rakentaa luottamusta. Samankaltaisuutta voi olla helpompi arvostaa, erilaisuus on kuitenkin parhaimmillaan erittäin vahva voimavara. Vahva keskinäisen arvostuksen tunne tiimissä on edellytys menestykselle. Sitä edistää, kun tietää että jokainen arvostaa niin omaa kuin toisten ammattitaitoa ja haluaa jatkuvasti sekä osallistua että kehittyä auttaakseen tiimiä pääsemään tavoitteisiinsa.
  3. Arvot ovat aidosti tärkeitä. Itse kunkin mukanaolon draiverit voivat vaihdella, mutta ilman merkityksellistä syytä miksi halutaan tehdä asioita yhdessä ei kipinästä kasva liekkiä. Riittävän yhteinen arvopohja, yhteinen tahtotila tekemisen suunnalle sekä oikeudenmukaiset pelisäännöt varmistavat että energia menee oikeisiin asioihin ja toiminta on sujuvaa.
  4. Selkeys on motivoituneen tekemisen edellytys monelle. Vähintään valo tunnelin päässä pitää näkyä, jotta ripeä toiminta mahdollistuu kaikilla – sokkona eteneminen on hidasta, vaikka tässä on eroja persoonan toimintatyylistä riippuen. Useimmat innostuvat yhdessä tekemiseen ja osaamisen jakamiseen vasta kun tiedossa on missä ollaan, mihin mennään, millä keinoin ja kun ymmärtää oman roolinsa sekä kokee tekemisen tavan ja etenemisen tahdin sekä mielekkääksi että mahdolliseksi.
  5. Systemaattinen toimintatapa hyödyttää kaikenkokoisia yrityksiä. Vaikka hyvin suunniteltu ei ole vielä ollenkaan tehty, ei poukkoileva tekeminen kanna pitkälle. Yhdessä mietityt suunnitelmat ja niiden systemaattinen, joustava toteuttaminen ja järkevä ajankäyttö vievät businestä eteenpäin askel askeleelta. Samalla kun tehdään lähitulevaisuutta, rakentuu busines tällöin myös pitkällä tähtäyksellä vahvalle pohjalle. Kasvua tehtäessä on kuitenkin oleellista varmistaa riittävä vauhti ettei homma mene pelkäksi suunnitteluksi!
  6. Osallistaminen & osallistuminen. Painaako kaasua vai pitääkö käsijarrua päällä on aina valintakysymys. Mikäli haluaisi toimia toisin, on tärkeää tuoda esiin mikä estää. Ilman tietoisuutta muutoksen tarpeesta ei muutosta aktiivisesti edistetä. Aktiiviseen yhdessä tekemiseen ei sovi kuppikunnat sen enempää kuin vapaamatkustajatkaan.
  7. Organisaatioiden menestyminen ratkaistaan hyvällä johtamisella, niin itsensä kuin muiden. Tässä onnistumiseen tarvitaan myönteistä asennetta ja halua ottaa vastuuta, kykyä yhdessä ajatteluun sekä erinomaisia yhteistyötaitoja. Kun halutaan kasvaa, on ennakkoluuloton innovointi ja rohkeus ryhtyä nopeasti toimeen edellytys. Samalla on varottava, että homma ei muutu kaaokseksi. Tietty määrä suunnitelmallisuutta sekä rauhoittaa tunnelmaa että lisää tehoja.

Kun tulevaisuutta rakentaa vahvuuksille, pitkäjänteisesti kohti tavoitteita ja ymmärretään ottaa eri toimintatyyleistä parhaimmat puolet, syntyy WOW-feelis, joka antaa energiaa jokaiseen päivään!

Rokmind

Rokmind

Arkisto

Artikkelit

Vesa Järvisen Menestyksen Portaat kohti 2024
10.06.2020 - Vesa Järvinen - Menestyksen Portaat kohti 2024
Yllätyskyykystä ylös yhdessä!
04.05.2020 - Yllätyskyykystä ylös yhdessä!
Tero Hassinen liittyy Rokmindin valmennustalliin
07.01.2020 - Tero Hassinen liittyy Rokmind valmennustalliin
Menestyksen portaat -kirja – tilaa omasi
13.10.2019 - Menestyksen Portaat
Rokmind kasvaa tehoduolla!
03.09.2019 - Liike-elämän moniosaajat liikkuvat ketterästi.
Ymmärrä erilaisuutta ja menesty: Case Snellman Group
12.04.2019 - Case Snellman Group: Snellman Groupissa pidetään tärkeänä ymmärrystä eri persoonien toimintatyylieroista.
Oletko sinä Rokminder?
28.03.2019 - Rokmind etsii joukkueeseensa sopimusvalmentajia, joilta löytyy ROK-asennetta ja kovan luokan osaamista.
Case Juvenes
22.03.2019 - Yhteinen innostava päämäärä, selkeät stepit kohti päämäärää ja erinomaiset yhteistyötaidot auttavat Juvenesta menestymään.
7 askelta tiimiytymiseen
01.02.2019 - Matkalla minusta meiksi, kun ROK-kulttuuri muotoutuu. Takana on ensimmäinen vuosi yrittäjänä puolitoista vuotta sitten perustetussa kasvuyhtiössä Rokmindissa, jossa monimuotoinen tiimi haluaa rakentaa kestävää kasvua ja menestystä sekä muille että itselleen. 7 askelta tiimiytymiseen kiteyttää havaintoja tiimiytymisestä matkan varrelta.
Päivi Hautamäki’s passion is to help you reach your goals
12.12.2018 - The path towards the goals starts by clarifying them clearly.
Saammeko esitellä, uusi rokminderimme Anne Westersund
29.11.2018 - Anne tuo Rokminderina vankkaa ja syvää osaamista johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyyn, organisaation kasvun ja menestyksen mahdollistamiseen.
Tutustu uuteen rokminderiimme Sanna Hildéniin
29.11.2018 - Sanna Hildén vahvistaa Rokmindiin rivistöjä vankalla strategisen johtamisen ammattitaidollaan. Hänessä yhdistyvät akateeminen tutkimustausta ja vaikuttava liike-elämän kokemus.
Success Index™ hjälper ledningsgrupper att nå sin fulla potential
20.11.2018 - Leadership Team Success Index™ ger information om ledningsgruppens förmåga till strategiskt tänkande och reflektion samt innovativt samarbete.
Menestysindeksi™ hioo johtoryhmätyöskentelyn huippuunsa
20.11.2018 - Johtoryhmän menestysindeksi™ tuottaa kullanarvoista dataa mm. johtoryhmän strategisesta ajattelusta sekä kyvystä reflektoida, innovoida ja tehdä yhteistyötä.
Success Index™ sharpens the way Leadership teams utilize their potential
20.11.2018 - The Leadership Team Success Index™ generates significant data of the strategic thinking of the leadership team and the ability to reflect, innovate and cooperate.
Does Executive Team Development pay off?
17.09.2018 - Executive Team is a valuable support function for the CEO. Its working practices and work results have a direct impact on the success of the company. The longer the team has been run in a routine reporting mode the quicker it should be refreshed and activated to develop a better team culture and better results.
Blogi: Pilke silmäkulmassa lisää hyvinvointia
16.07.2018 - ”Oivalluksen kautta syntyy innostus ja motivaatio. Ne yhdessä realistisen ja arvoihin pohjautuvan toimintasuunnitelman kanssa tukevat tavoitteiden saavuttamista.”
Blogi: Sankarijohtajan myytti on kuollut
19.06.2018 - Johtajuus on kriisissä. McKinseyn (2016) tekemän tutkimuksen mukaan 77% johtajista oli sitä mieltä, että he pärjäävät tehtävässään hyvin, mutta 82% työntekijöistä on eri mieltä.
Artikkeli: Johtoryhmästä Joukkueeksi
12.06.2018 - Kaikki eivät miellä retriittiä johtamisen kehittämisen muodoksi. Retriitin luullaan usein sisältävän uskonnollisiakin piirteitä, vähintään syvää hiljentymistä. Johtoryhmäretriiteissä tärkeää on kuitenkin ryhmän keskittynyt läsnäolo ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.
Blogi: Älä sano sitä sanaa
08.06.2018 - Lean on mielestäni ennen kaikkea tapa ajatella, johtaa, tuntea ja toimia.
Blog: How to Develop the Board Work and know what is Right for the Company
05.06.2018 - I’ve sat in many Board rooms where the main owners (capital investors from around the world) have been presented by their appointed Board Directors.
TIEDOTE: Rokmindin tiimi kasvaa seitsemällä valmentajalla
28.05.2018 - Olemme tehneet sopimuksen 7 uuden valmentajan kanssa. Rivit täydentyvät johtajuuden ja yrittäjyyden huippuammattilaisilla.
Blog: How to enhance communication and soften silos?
28.05.2018 - An invitation to a web meeting made me think of the now so common webinars and web meetings that connect people not only from different teams and companies of the organization but also from different countries and continents.
Blog: How to help teams thrive?
28.05.2018 - I am a true believer of heterogeneous teams who leverage their different strengths when creating something extraordinary together. At the same time not all teams thrive.
Månna Godenhjelm on uusi rokminderimme!
24.01.2018 - Rivistömme on täydentynyt pitkän linjan valmennuksen huippuammattilaisella, Månna Godenhjelmillä.
Rekry: Etsimme Suomen parhaita valmentajia
29.11.2017 - Rokmind etsii riveihinsä sopimusvalmentajia, joilta löytyy rok-asennetta ja tekemisen meininkiä.
Mellun Menestyksen portaat -kirja saatavilla julkkaritarjoushintaan!
04.10.2017 - Rokminderimme Mellu Niemen Menestyksen portaat -kirja innostaa tutkimaan itseään ja tunteitaan sekä opastaa, miten tavoitteet saavutetaan. Tilaa kirja nyt!
Tapion blogi: Nyt on uuden aika
31.07.2017 - Rokmindin Sales Manager ja entinen jääkiekkoilija Tapio Sammalkangas tietää, mitä voittajajoukkueen syntyminen vaatii.
Mellun blogi: Miksi suunnistajien kannattaisi puhua vähän vähemmän virheistä?
16.06.2017 - Rokminderimme Mellu kertoo blogissaan, kuinka pienellä ajatuksenmuutoksella voitettiin Jukolan viesti.
Harrin blogi: Resilienssin avulla yli haastavista tilanteista
16.06.2017 - Rokminderimme Harri Gustafsberg avaa blogissaan resilienssin käsitettä ja merkitystä haastavissa tilanteissa.
Rokmindin virallinen tiedote
13.06.2017 - Uraauurtava valmennusyritys sparraa menestymään paineisissakin tilanteissa – Rokmindin takana kolme johtamisen ja ihmismielen huippuasiantuntijaa.
Kirjajulkaisu: Åhman & Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin
09.06.2017 - Rokmindin valmentajat ja ihmismielen asiantuntijat Helena Åhman ja Harri Gustafsberg pureutuvat tilannetajuun 28.9.2017 ilmestyvässä kirjassaan Tilannetaju – päätä paremmin.
Kirjajulkaisu: Melina ”Mellu” Niemi: Menestyksen portaat
09.06.2017 - Rokmindin perustaja Mellu Niemi valottaa kirjassaan Menestyksen portaat™ -johtamista, joukkuevalmentamista, erilaisten persoonien sietämistä sekä muita kullanarvoisia valmennusmetodejaan.
Mellun blogi: Edes superjohtaja ei pärjää ilman unta
23.05.2017 - Nukkumattomuus, lomien ja ruokailun laiminlyönti, kuulostaako tutulta? Jo jonkin aikaa pinnalla ollut superjohtajavillitys tekee hallaa niin johtajalle itselleen kuin hänen työntekijöilleenkin.
Voittaminen on asenne- ja valintakysymys. Miten Nuorten Leijonien Menestyksen portaat™ syntyivät?
05.07.2016 - Mellun blogi: Rokminderimme Mellina kertoo blogissaan, kuinka Nuorten Leijonien Menestyksen portaat rakennettiin.